PROIECTE - PREZENTARE GENERALĂ

 

PROIECT "DREPT LA IDENTITATE"

 

Decembrie 2007 – Ianuarie 2009

 Proiect PHARE RO 2005/017-553.01.01.53 ( 50.000 Euro )

,, Dreptul la identitate “ este unul dintre proiectele de mare amploare ale Asociatiei “ Viitorul romilor”, proiect finantat din Programul PHARE  – privind - ,, Accelerarea Strategiei de imbunătăţire a situaţiei romilor " – ce a vizat punerea în legalitate, cu acte de identitate, certificate de nastere, stare civila şi / sau acte de proprietate a persoanelor de etnie romă, desfasurat în colaborare cu Consiliul Judetean Constanţa şi Directia de Evidenţă a Persoanelor Constanţa. Proiectul s-a desfasurat in 10 localitatii din judetul Constanta, avand drept finalitate instruirea a 1957 de beneficiari si realizarea a 5 Centre de informare Activitatile si responsabilitatile Asociatiei Viitorul Romilor la desfasurarea proiectului au fost urmatoarele:Informarea/constientizarea/mediatizarea potentialilor beneficiari despre importanta documentelor de identitate;Implicarea activa in identificarea si selectarea potentialilor beneficiari, de consultanta, suport si finalizarea procesului de eliberare a documentelor. Realizarea documentelor, planurilor si rapoartelor de activitateabordate in proiect; Mentinerea legaturilor dintre asociatie, comunitatea roma si autoritatile publice locale din judetul Constanta.

 

 

 

PROIECT ''PESTE OBSTACOLE CU SPERANŢA ŞI ÎNCREDERE''

 

Noiembrie 2009 – 30 Aprilie 2011  

Proiect – POSDRU/53/6.1/G/31163 ( 250.000 EURO )

„Peste obstacole cu speranţă şi încredere“- Proiect finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, Apel: 6,, Promovarea incluziunii sociale “, Domeniul Major de Interventie: 6.1 ,, Dezvoltarea Economiei Sociale “– Proiect finalizat in care Partenerul Principal a fost  Asociaţia “ Viitorul Romilor”  impreuna cu initiatorul proiectului Penitenciarul Poarta Albă si partenerul “ si  partenerul de Formare Profesionala ,,Centrul pentru Formare şi Dezvoltare Regională” Constanţa.Proiectul s-a derulat timp de 18 luni, si a susţinut incluziunea socială a persoanelor  de etnie romă private de libertate, o categorie profund afectată de schimbările legislative, de mentalitatea oamenilor, de lipsa cunoştinţelor din domeniu, de ignoranţă si de alte urgenţe şi priorităţi impuse. Activitatile in care Asociatia Viitorul Romilor a fost implicata in desfasurarea proiectului: Planificare; evaluare; raportare; publicitate şi promovare a proiectului; Planuri individuale de intervenţie;  Suport/consiliere individuală şi grupuri de suport;Sesiuni de instruire; Grupuri terapeutice şi lucrative; Activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber; Advocacy individual şi de grup; Instruire în  utilizarea calculatorului; Intalniri cu familiile persoanelor private de libertate. Instruire în ceea ce priveşte metodele de căutare a unui loc de munc; instruirea pentru redactarea unui CV sau a unei scrisori de intenţi; prezentarea la un interviu; simulări de interviuri; negociere.Rezultatele proiectului - grupul tinta: 215 persoane private de libertate de etnie romă beneficiare de servicii pentru reintegrare în comunitate; participarea la cursuri de formare profesionala continua pentru un portofoliu de meserii: lucrător în structuri pentru construcţii; lucrator in comert acreditate CNFPA.  Reducerea pedepsei cu 15 zile; Primirea de vizite mai multe si de pachete;154 de aparţinători beneficiari ( familiile lor ) de suport şi consiliere psihologica si servicii de asistenta sociala 150 de angajatori informaţi.

 

 

 

PROIECT ''RESPONSABILI PENTRU VIITOR''

 

Asociaţia Viitorul Romilor din Constanta a lansat proiectul “Responsabili pentru viitor”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune (Sub-Acţiunea 1.2. Iniţiative ale tinerilor) ce va fi implementat în perioada 15 mai 2012 – 1 septembrie 2012 la Constanta.

Proiectul se adresaza in primul rand nevoilor tinerilor din Centrele de plasament, in care un grup de 20 de tineri cu varsta intre 15-20 de ani va participa activ pentru a-si dezvolta initiativa, spiritul anteprenorial, adaptabilitatea si creativitatea, oferindu-le sansa de a fi implicati direct la realizarea proiectului si oportunitatea tinerilor de asi dezvolta propria afacere.

 

 

 

PROIECT "VOLUNTARI PENTRU VIITOR"

 

 1 Iunie 2015- în desfăşurare

 

Asociatia Viitorul Romilor, in parteneriat cu UAT Com. Poarta Alba doreste implementarea proiectului VOLUNTARI PENTRU VIITOR. Proiectul este necesar, intrucat, in prezent, nu sunt promovate cultura voluntariatului si beneficiile pe care persoanele interesate le pot obtine. Obiectivul general al proiectului consta in atragerea si mentinerea voluntarilor in Asociatie, imbunatatirea capacitatii de interventie a Asociatiei si desfasurarea/multiplicarea activitatilor in vederea includerii mai multor grupuri defavorizate. Obiectivele specifice proiectului sunt in numar de 5 si contribuie la realizarea obiectivului general. Rezultatele asteptate ale proiectului sunt nr. 1, 3, 4, 5 si 7, asa cum sunt denumite in Anexa 5. In cadrul proiectului se vor realiza: renovare si dotare sediu pentru instruire voluntari, 1 dezbatere tip „cafenea publica”, 1 campanie de promovare „Porti deschise pentru voluntariat”, 1 videoconferinta si 2 evenimente de strada. Durata proiectului este de 7 luni. Beneficiarii sunt locuitorii jud. Constanta, iar GT vizate sunt persoanele de etnie roma si persoanele seropozitive. Partenerul se va implica in desfasurarea principalelor activitati din proiect.

 

 

 

 

 

Free Website Translator